Economia del bien comun Barcelona «L’economia del bé comú: la cerca d’un model social i solidari»Christian Felber


Economia del bien comun Barcelona «L’economia del bé comú: la cerca d’un model social i solidari»Christian Felber


Conferència col•loqui a càrrec de Christian Felber: «L’economia del bé comú: la cerca d’un model social i solidari»

Data : 11.04.2013, 12.00 h

Lloc : Edifici Històric, Paranimf (Universitat de Barcelona) http://www.ub.edu/web/ub/ca/menu_eines/agenda/2013/04/11_2.html#.UV1XV-O8bs8.facebook

Christian Felber, professor d’Economia a la Universitat de Viena, impartirà una conferència col·loqui l'11 d'abril, a les 12 hores, al Paranimf de l'Edifici Històric. Especialista en economia sostenible i alternatives per als mercats financers, Felber ha desenvolupat un nou model internacional econòmic denominat economia del bé comú (EBC), que planteja alternatives al cor mateix del capitalisme des del model empresarial i financer.
És membre fundador del moviment de justícia global ATTAC a Àustria i iniciador de l'anomenadabanca democràtica. El 2010, la revista Lifestyle, juntament amb l'Associació Austríaca de Relacions Públiques, va nominar Felber com a millor comunicador de l'any en la convocatòria anual de representants de la societat civil en economia sostenible.

Gènesi de l'economia del bé comú
L'economia del bé comú planteja un límit a la propietat privada i es regeix per una sèrie de principis bàsics de justícia, confiança, honestedat, responsabilitat, cooperació, solidaritat, generositat i compassió, entre d'altres. L'EBC com a moviment universitari, social i econòmic s’estén a més de quinze països i ja s'hi han adherit 980 empreses, 67 polítics, 173 organitzacions, municipis i universitats i 3.348 particulars. Actualment, també s'ha convertit en un moviment polític que pressiona els governs perquè els seus principis es plasmin definitivament en lleis.

Jornada a la UB
Juntament amb Felber, també participaran en el col·loqui Sara Berbel, responsable d'Economia Social de l'Ajuntament de Barcelona, doctora en Psicologia Social de la UB, professora de la UAB i especialista en moviments pel canvi social i perspectiva de gènere; Mercè Carreras, professora de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB i coordinadora de l'EBC a la UB; José Manuel Parra, professor de la Facultat de Física de la UB, membre de la Junta del PDI de la UB i membre de l'EBC a la UB; Andrés Millán, estudiant del grau d'Història de la UB, representant d’estudiants a la Facultat de Geografia i Història, al Claustre i a la Comissió Econòmica de la UB i membre de l'equip del Comissionat de Participació, Ocupabilitat i Emprenedoria Social de la UB; Ramon Morata, consultor, llicenciat en Economia per la UOC, postgraduat en Direcció de Màrqueting, Direcció Financera i Direcció de Producció (EADA) i coordinador general de l'EBC a Barcelona, i Virgínia Ferrer, comissionada per a Participació, Ocupabilitat i Emprenedoria Social de la UB, doctora en Ciències de l’Educació, professora del Departament de Didàctica i Organització Educativa de la UB i membre de l'EBC a la UB.
La xerrada, que està organitzada pel Comissionat per a Participació, Ocupabilitat i Emprenedoria Social de la UB amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, serà impartida en castellà i caldrà confirmar l'assistència enviant un missatge a l'adreça cm-poes@ub.edu.

Més informació
Data : 11.04.2013, 12.00 h
Organitza : Comissionat per a Participació, Ocupabilitat i Emprenedoria Social de la UB amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona
Lloc : Edifici Històric, Paranimf

Blog EBC

  • Afegeix-ho a la meva agendaboto calendari
Comparteix-la a:
|Més|

No hay comentarios:

1. Dana  2. Casuística del levante  2.1 El urbanismo en zonas inundables  2.2 Análisis de Francesc Mauri    2.3  Zona cero  2.4 ...